Нова Держслужба має запрацювати в першій половині липня

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Учора, 14 червня, в.о. голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Ірина Суворова провела робочу нараду з питань фармацевтичної галузі та роботи новоствореного органу. Участь у заході, зокрема, взяв директор Аптечної професійної асоціації України (АПАУ), доктор фармацевтичних наук Володимир Руденко, а також представники інших громадських організацій фармацевтичного профілю.

За словами І. Суворової, Держслужба з лікарських засобів та контролю за наркотиками була зареєстрована 30.05.2016 і має повноцінно розпочати роботу в першій половині липня. На сьогодні Кабміном уже прийнято дві постанови, які затвердили штатний розпис нового органу та створення його територіальних підрозділів.

Також на нараді було обговорено ряд актуальних питань фармацевтичної галузі. Зокрема, Директор АПАУ акцентував увагу на важливості прийняття нової редакції «Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)». Як зазначила Ірина Суворова, сьогодні документ знаходиться на останніх етапах погодження, остаточно затвердити нові ЛУ планують до кінця червня цього року.

12984015_1294625767221138_8340809403844651659_oВолодимир  Руденко також звернув увагу на недоцільність передачі функції з видачі ліцензій на роздрібну торгівлю лікарськими засобами територіальним підрозділам органу ліцензування. В.о. голови Держслужби зазначила, що з 1 січня 2017 року ліцензія буде оформлюватись органом ліцензування в електронному вигляді.

Крім того, директор АПАУ наголосив на необхідності під час здійснення планових перевірок суб’єктів господарювання приділяти увагу кваліфікації персоналу в аптечних закладах.

Головуюча повідомила, що на сьогодні здійснюються планові перевірки суб’єктів господарювання в частині контролю за якістю лікарських засобів, позапланові перевірки проводяться у виключних випадках.

Нагадаємо, 25 травня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписав Розпорядження № 379-р, яким призначив Суворову Ірину Миколаївну виконуючою обов’язки голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками до призначення в установленому порядку голови цієї Служби.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_message color=”alert-info” style=”rounded”]Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками — центральний орган виконавчої влади України, утворений 10 вересня 2014 року Постановою Кабінету Міністрів № 442 шляхом злиття Державної служби з контролю за наркотиками та Державної служби з лікарських засобів. Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками утворюється для забезпечення реалізації державної політики у сферах:

  • контролю якості та безпеки лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів, медичної техніки і виробів медичного призначення, що перебувають в обігу та/або застосовуються у сфері охорони здоров’я, дозволені до реалізації в аптечних закладах і їх структурних підрозділах;
  • ліцензування господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, імпорту лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами;
  • обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу.

Переглянути Положення[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

Схожі публікації