Відбулася щорічна конференція ГС «Аптечна професійна асоціація України (АПАУ)»

23 лютого 2017 року у Києві ГС АПАУ проведено чергову річну конференцію, в рамках якої обговорені основні проблеми роздрібної аптечної торгівлі та визначені напрямки роботи й заходи Спілки на наступний рік.

Відкрив роботу конференції голова правління ГС АПАУ Ігор Червоненко, наголосивши, що спільне опрацювання та вирішення поточних актуальних проблем учасниками фармацевтичного ринку, особливо на законодавчому рівні, необхідні для розвитку аптечної справи в Україні.

Під час круглого столу, який відбувся в рамках конференції озвучено та обговорено разом із представниками влади назрілі питання щодо виконання нових вимог Ліцензійних умов (вивіски, пандуси, МАФи), планових та позапланових перевірок аптечних установ, контролю якості лікарських засобів, мораторію на перевірки тощо.

Участь у заходах взяли голова Держлікслужби України Наталія Гудзь, директор департаменту правової роботи і державного нагляду та контролю ДРС України Олександр Барбелюк, начальник управління контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби України Лариса Єфімова.

Наталія Гудзь, зокрема, закликала присутніх до співпраці, зазначивши, що зі свого боку завжди готова до компромісу та конструктиву у вирішенні галузевих проблем, обговоренні питань щодо ліцензійних умов, акредитації аптечних складів, роботи в аптеках висококваліфікованих спеціалістів, інформації на вивісках аптек, сприянні розвитку аптечної справи.

У свою чергу, члени ГС АПАУ, а це  – професіонали аптечного сектору, запевнили, що вони готові до співпраці з державою, але ця співпраця має бути справді обопільною.

У ході самої конференції обговорили роботу правління АПАУ та її дирекції.

Зі звітом про діяльність ГС АПАУ виступив директор спілки Володимир Руденко, серед позитивних моментів відмітивши – проведення Аптечного саміту України – 2016, втілення в життя акції «Стоп – кодеїн», розробку Етичного кодексу, розвиток співпраці з органами влади тощо.

Конференція прийняла основні напрямки роботи ГС АПАУ на найближчі роки, серед яких: участь у законотворчій діяльності з питань ліцензування, ціноутворення, регуляторної діяльності, податкового і антимонопольного законодавства; ініціювання змін до чинного законодавства в частині регулювання кількості аптек, застосування реєстраторів розрахункових операцій для учасників аптечного рітейлу; представництво в громадських радах, робочих групах при державних органах; налагодження зв’язків з профільними громадськими організаціями інших країн; участь у бізнес-коаліціях.

Більше фото з конференції за посиланням: https://www.facebook.com/

Схожі публікації