Громадською радою при Держлікслужбі обговорено важливі питання щодо фармацевтичної діяльності

Відбулося чергове засідання Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, участь у якому взяв і директор Аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко.

Учасниками зібрання розглянуто важливі питання, які стосуються фармацевтичної діяльності. Зокрема, проект постанови Кабінету Міністрів України, яким пропонується викласти у новій редакції Порядок здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, затверджений постановою Кабміну від 14 березня 2005 року №902, в т. ч. доцільності введення на лікарські засоби QR-коду, питання необхідності проведення у відповідність постанови Кабінету Міністрів україни від о5 жовтня 2011 року № 1031 « Деякі питання здійснення державного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України» (висновки ДСЕС на медичні вироби) та питання щодо невідповідності освітнього рівня фармацевтів, які безпосередньо займаються оптовою та роздрібною торгівлею лікарськими засобами.

За результатами засідання вирішено створити робочі групи з членів Громадської ради щодо внесення змін до постанови № 902 та в ліцензійні умови стосовно кваліфікаційних вимог.

Схожі публікації