Інгаліпт вже не бренд: суд анулював товарний знак на препарати з цією назвою

Господарський суд Києва встановив, що фармкомпанії зареєстрували знак «Інгаліпт» в класі 05 МКТП «Фармацевтичні препарати» з порушенням вимог законодавства України.

У лютому 2017 року Господарський суд Києва почав розгляд справи №910 / 2867/17 про визнання частково недійсним свідоцтва на знак для товарів і послуг №19850. Рішення було винесено в листопаді і опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень.

Позов був поданий фірмою ТОВ «Косметико-фармацевтична компанія« ГРІН ФАРМ КОСМЕТІК »до:
ТОВ «Універсальне агентство« Про-Фарма »; ТОВ «Фармацевтична компанія« Здоров’я »; АТ «Стома»; ТОВ «Мікрофарм»; Державній службі інтелектуальної власності України; Міністерству економічного розвитку і торгівлі України.

Знак №19850 «Інгаліпт» зареєстрований в двох класах МКТП: 05 «Фармацевтичні препарати» і 42 «Наукові розробки». Позивач вимагав анулювати реєстрацію знака в класі 05.

Державний реєстр лікарських засобів містить інформацію про наступні зареєстровані препарати:
«Інгаліпт» і «Інгаліпт-КМ» виробництва АТ «Стома»,  «Інгаліпт-Здоров’я», «Інгаліпт-Здоров’я Форте» та «Інгаліпт-Здоров’я Форте з ромашкою» виробництва ТОВ «Фармацевтична компанія« Здоров’я »,
«Інгаліпт-Н» виробництва ТОВ «Мікрофарм».

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що знак «Інгаліпт» не відповідає умовам надання правової охорони, оскільки позначення «Інгаліпт» станом на дату подачі заявки в 1998 році не мало розрізняльної здатності.
Законодавство України відносить до таких позначень ті, які тривалий час використовувалися декількома виробниками як знаки для товарів, що мають спільну якість або інші характеристики, і втратили вирізняльну здатність як індивідуальні знаки відносно таких товарів.

Проведена судова експертиза і дослідження зібраних в матеріалах справи доказів підтвердили, що спірний знак «Інгаліпт» був зареєстрований з порушенням вимог, встановлених ст. ст. 5, 6 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» (щодо товарів 05 класу МКТП).

Господарський суд Києва задовольнив вимоги позову в повному обсязі, а також зобов’язав фірми «Про-Фарма», «Здоров’я», «Стома» і «Мікрофарм» сплатити судові витрати в рівних частинах.


Pharma.net.ua

Схожі публікації