Важливі питання життєдіяльності аптек обговорено під час щорічної конференції  ГС «АПАУ»

Вчора, 22 лютого, ГС «Аптечна професійна асоціація України (АПАУ)» провела чергову конференцію. Відкрив її голова правління громадської спілки Ігор Червоненко. 

Розпочалався захід круглим столом за участі представників Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками – начальника управління інспектування Олександра Юсупова, начальника управління ліцензування Олени Речкіної та  начальника управління державного регулювання та   контролю у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів і протидії їх незаконному обігу Ігоря Стасюка.

Найбільше дискусій точилося навколо продажів аптеками наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Особливо гостро обговорювалися питання чи доцільно щоб всі аптеки в Україні вели торгівлю такими ліками, а саме,  де  їх отримувати, як транспортувати і охороняти, як проходитиме утилізація тощо.

Керівники аптечних мереж (члени Спілки) з розумінням поставилися до піднятих на соціальному  рівні проблем та прийняли рішення  детально все дослідити: які плюси та мінуси від обов’язкового введення такого виду діяльності для аптечних мереж, чи всі аптеки мають це робити чи, можливо, достатньо якоїсь частини від загальної кількості аптечних закладів за територіальним принципом?

Учасниками були озвучені пропозиції щодо спрощення регулювання такої діяльності шляхом внесення змін до діючих нормативних актів. Після відповідного обговорення ГС «АПАУ» звернеться до Міністерства охорони здоров’я з пропозиціями щодо врегулювання даних питань.

У ході конференції мова також йшла  про функціонування аптек в непростий нинішній час, порядок їх відкриття, роботу спеціалістів та ін.

Із річними звітами про діяльність ГС «Аптечна професійна асоціація України (АПАУ)» виступили голова правління Ігор Червоненко та директор АПАУ Володимир Руденко.

Приємним моментом стало вручення свідоцтва новому члену  ГС «АПАУ» – аптечній мережі ТОВ «ГАЛАФАРМ». Це свідчить про те, що Спілка розвивається, продовжує об’єднувати навколо себе учасників фармацевтичного ринку України.

Закінчилася конференція обранням нового складу правління та обранням голови. Головою правління ГС «АПАУ» обрано Ігоря Червоненка.

Фото Сергія Бека: https://www.facebook.com/pg

Схожі публікації